Бибиляна Мавродиева

Фотограф: Борис Илиев

Биляна Мавродиева (Бибиляна) е български татуист и художник от град Варна.

Живее и работи в София, където е част от екипа на Cat Shot Tattoo Shop.

От ранна възраст открива афинитет към рисуването. Не спира да го развива през ученическите и студентските си години, намира свой стил като създава поредица от сюрреалистични илюстрации силно вдъхновени от въображението й . След като се дипломира в Софийски Университет със специалност “Изобразително изкуство”, тя намира своето призвание в интересния и развиващ се свят на татуировките. Силно влияние в творчеството й заемат стилове като Old School, New Traditional и Watercolour. Предпочита да изготвя свои дизайни и държи на комуникацията, за да се персонализира максимално всяка татуировка спрямо клиента. Обича да работи предимно с цветове, но се вдъхновява от черно бели проекти които обича да изпълнява с техники „dot worк“ и „papershading“.
Участва в проекта “CandyCherep”, където рисува върху гипсови отливки на черепи, по подобие на мексиканската традиция, с която се почита празника Санта Муерте.
Бибиляна има своя марка тениски. малко странни, шарени и нетрадиционни персонажи които можете да намерите в Cat Shot Тattoo Shop на ул.“Хам Крум“, №4 които са идеални за подарък или за спомен от студиото .